Harmen Brethouwer – False Abstracts

 25.00

Categorie:

Beschrijving

Valse Abstracties
Valse marmers en abstracte schilderkunst

In zijn oeuvre overzicht ‘Over Nutteloze Zaken’ geeft Harmen Brethouwer (Aalten 1960) er blijk van de kunst en de kunstgeschiedenis vanuit meerdere perspectieven te benaderen. Vanuit inventieve en verrassende gezichtspunten spreekt zijn werk zich uit over schilderkunst, beeldhouwkunst en de conceptuele noties die ermee gepaard gaan. In zijn nieuw publicatie ‘False Abstracts’ haalt hij een intrigerend aspect van de schilderkunst naar voren: hoe abstract kan een schilderij zijn dat in feite ‘naar de natuur’ is geschilderd. Hij werkte daartoe samen met vooraanstaande marmerschilders die hij de opdracht gaf hun ideale marmer te verbeelden. Het resultaat is een overzicht van 32 weergaloze marmers.
Auteur Hans den Hartog Jager beschrijft in een toelichtend essay de dilemma’s die het ambacht van het schilderen met zich meebrengt als de kunst zich meet met de natuur. Brethouwer brengt de discipline van de schilderkunst tot de ware essentie terug.
Bestel nu: ‘False Abstracts’ van Harmen Brethouwer, met een essay van Hans den Hartog Jager en een introductie door Alex de Vries. De publicatie is Engelstalig.

Hans den Hartog Jager
Gebonden € 25,00
ISBN: 978-90-77794-48-7, 72 blz.
februari 2009, Engels
Formaat: 23,0 (h) x 23,0 (b) x 1,0 (d) cm. Gewicht: 470 gram.