Uitgeverij De Zwaluw

In de ruim 30 jaar van haar bestaan heeft uitgeverij de Zwaluw een klein maar zeer fijn fonds opgebouwd met voornamelijk publicaties over beeldend kunstenaars. Deze boeken werden vrijwel allemaal in zeer nauwe samenwerking met de kunstenaars gemaakt.

Met en voor de volgende kunstenaars maakten wij fraai uitgevoerde uitgaven: Han Janselijn, Marten Hendriks, Berend Hendriks, Mirjam Kuitenbrouwer, Lotte van Lieshout, Jacobien de Rooij, Leon Adriaans, Harmen Brethouwer, Isabel Ferrand, Albert Van Der Weide, Max van Aerschot, Roland Sohier, Ad van Campenhout, Peter Baren en Piet Slegers.

Wilt u ook een boek laten produceren en uitgeven? Kijk dan op onze sternsite.

herman de vries • bron | ontdekker

Momenteel werken wij aan de voorbereidingen van twee publicaties over het leven van kunstenaar herman de vries, verteld door herman de vries zelf. Uiteraard is zijn werk als kunstenaar voortdurend aanwezig in de verhalen. Wie op zoek is naar een duiding van zijn werk of wil weten hoe de kunstenaar tot zijn keuzes kwam, zal ook tussen de regels moeten lezen. In 1970 schreef hij in teheran “the chance of the change is the change of the chance and the change of the chance is the chance of the change”. Dat motief, de wisselwerking tussen kans en verandering, is leidend geweest in zijn hele ontwikkeling. Het is zijn voorstelling van de werkelijkheid dat alles in verbondenheid bestaat. Het eerste deel “herman de vries – bron” verschijnt naar verwachting in de tweede helft van 2021. U kunt hier intekenen, u ontvangt dan €5,- korting.

Slechts een deel van deze boeken is nog leverbaar. Deze boeken zijn via onze webshop te bestellen. Binnen Nederland betaalt u geen verzendkosten.

Klik hier om het boek “La Maison Double” te bestellen.

Klik hier om de boeken “Liefde voor La Lue” en “München Kroniek” te bestellen.

Klik hier om het boek “Marten Hendriks – Leven / Werk” te bestellen.

HB1 Han Janselijn 1 DZ-HJ DZ M Kuitenbrouwer DZ LA DZ JdRooij DZ HPG DZ HB ONZ DZ Ferrand DZ CWM